Интро

    

Искреното ми желание, посещавайки този сайт, е Вие да се срещнете с моето творчество. Надявам се с няколко изречения да Ви въведа в атмосферата на емоционалния ми свят, който е основната причина да нарисувам тези картини, възбудили любопитството Ви.

Целият процес от купуването на боите и платната , до завършването на една картина е много вълнуващ и интересен за мен...

Повечето от моите картини съм рисувала на серии, като всяка картина от дадена серия има своя собствена история.

Почти всички картини от сериите съм изградила по използваната в повечето от изкуствата схема: въвединие, изложение, финал. Такива са “Сезони”, “Сблъсък”, “Докосване” и т.н. А други картини съм създала по способа на т. нар. “метод на емоционалната индивидуалност”. Такива са “Влизане във времето”, “Очи”, “Водопад”, “Зимно лято”, “Слънчево затъмнение `99 ” / общо 15 картини / и др.

Всяка една от картините е рисувана на един дъх… Някои от тях съм реализирала под въздействито на най важните за българите празници и събития, напр.: “Пролетно равноденствие”, “Цветница”, “Великден”.
Стремила съм се абстрактно да съчетая вътрешното ми чувство за красота и възторг с изключителната виталност на природата / смяната на сезоните/, която виталност предизвиква в мен жизнеутвърждаващ оптимизъм.
Този оптимизъм съм изразила чрез пъстри и светли тоналности на цветовете, за да постигна до колкото ми е по силите, хармония между моя вътрешен свят и света, в който живея…

Ако моите картини са в хармония с Вашия емоционален и духовен свят, то съгласието по между ни е постигнато!... Едно съгласие в името на изкуството.

2006 Милена Милушева. Всички права запазени. Забранено за рекламни цели.