Интро

   Публикации

"Спирала на времето" в галерия "Арета"
Нина Иванова, в-к "Народно дело"

Варненската галерия "Арета", която е известна със специално отношение към художниците, дълбаещи в тайните на космоса, е поканила за самостоятелна изложба Милена Милушева. Вчера на ул. "Пушкин" 18 авторката откри своята експозиция под название "Спирала на времето". В нея са включени рисунки с молив, с маслен пастел и темпера, както и работи върху стъкло.

Милена Милушева е инженер, родена е през 1966г. в София, където работи във вестникарска група "България" като книговезец. Завършила е Висшия химико-технологичен институт. Започва да рисува преди четири години, като експериментира с различни техники и материали. В началото е моливът, после се появяват и работите й с маслен пастел и темпера.

От година и половина рисува с маслени бои и върху стъкло. За нея галеристката Валентина Антонова казва: "Милена Милушева рисува Вселената като непрестанно преминаваща през безброй колебания на интензивността, които единствено сърцето може да улови и пресъздаде в абстрактни за разума форми." Досега авторката има около двеста завършени картини.

 

2006 Милена Милушева. Всички права запазени. Забранено за рекламни цели.