Интро

   Публикации
Милена живее два живота, единият е цветен
Искра Сотирова, в-к "24 часа - Варна"

Сякаш два живота живее Милена Милушева. Младата жена работи до късно вечер в печатницата на Вестникарска група България. Денем хваща пастела и моливите и рисува. Занимава я светлината, духовната енергия, чистотата в човешките отношения. Те се появяват в картините й като цветни избухвания в живи цветове.

Столичанката показва за пръв път пред публика около 40 творби в галерия "Арета". Те са чудесна част от интериора. В това може да се увери всеки, който посети центъра на ул. "Пушкин" 18. Най-чести гости тук са хората, които се занимават с духовно усъвършенстване, релакс и медитация.

Слънчев водопад излива краски в една от картините. "Пролетта", "Цветница" и "Великден" буквално променят помещението, в което са поставени. "Имам над 200 творби, рисувани през последните 4 години. Някои от тях показват начало, развитие и край. Те са проникване в светлината", казва Милена Милушева. Тя е инженер-химик по образование. Заела се е с технологиите, защото иска да си обясни развитието на процесите. Нейните заложби на творец обаче забелязали още учителките й. Литераторката смятала, че Милена ще стане писател. Учителката по рисуване била убедена, че ще е художничка.

"Не е важно да си праволинеен", обяснява пътя си Милена Милушева. Освен, че рисува активно, тя не спира да пише стихове и научна фантастика. Стремежът й е да сподели с другите своите мисли и вълнения.

"Благодарна съм за работата си на Вестникарска група България. Тя ми дава възможност да рисувам именно през деня", казва 36-годишната художничка. Тя изследва в картините си дневната светлина и за нея е особено важно да твори именно през деня. Отскоро се впуска и в друга техника - витража. Казва, че рисуването върху стъкло е като да рисуваш върху вода.

Своята първа изложба в галерия "Арета" нарича "Провокация - спирала на времето". Милена е убедена, че спирала е ключов знак за нас. Освен че самата галактика е спираловидна, подобен път има и цивилизацията. "Човек в крайна сметка винаги се връща към нещо предишно, но гледа вече от друга височина", казва Милена.

2006 Милена Милушева. Всички права запазени. Забранено за рекламни цели.